h

Enquête: veel klachten over thuishulp bij huize Tolsteeg

13 augustus 2008

Enquête: veel klachten over thuishulp bij huize Tolsteeg

Het Meldpunt Thuiszorg Utrecht kreeg meerdere klachten binnen van bewoners van de aanleunwoningen bij huize Tolsteeg. Dit was aanleiding om dan maar eens aan alle bewoners te vragen hoe het bij hen met de thuiszorghulp in de huishouding is gesteld.

Met ingang van januari 2008 is in Utrecht de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) voor de hulp in de huishouding pas echt van start gegaan. Dat wil zeggen dat de marktwerking in de zorg ook hier zijn beslag had gekregen. Voor veel bewoners van de aanleunwoningen aan de Saffierlaan betekende dit dat zij hierdoor hun vaste hulp kwijtraakten. Inmiddels hebben al heel veel bewoners hun verhaal gedaan. Een veelgehoorde klacht gaat over de steeds wisselende hulpen, die bovendien vaak totaal geen ervaring of opleiding voor dit werk hebben. En in ieder geval is het al duidelijk dat de klachten bij het meldpunt geen incidenten waren.

Meldpunt Thuiszorg Utrecht: telefoon 030-2861184 of hulpdienstutrecht@sp.nl. Als je je ook actief wilt inzetten voor de campagne Stop Uitverkoop Thuiszorg in Utrecht, neem dan contact op met Gonnie Oosterbaan (tel. 030-2517631 of e-mail haar op gonnie.oosterbaan@wxs.nl)

U bent hier