h

Behoud de Veemarkt voor Utrecht (2)

2 september 2008

Behoud de Veemarkt voor Utrecht (2)

Om te protesteren tegen het collegevoorstel om de Veemarkt in de wijk Voordorp op te heffen, bezocht gisterenmiddag en -avond een groep veehandelaars met tientallen schapen het plein voor het Stadhuis.

Aanstaande donderdag vergadert de gemeenteraad over de toekomst van het Veemarkt-complex. De gemeente wil het marktterrein - dat volledig zichzelf bedruipt - laten wijken voor koop- en huurwoningen. Omdat ze geen alternatieve locatie heeft kunnen vinden voor de markt, is opheffing onvermijdelijk.

De SP wil de Veemarkt behouden voor Utrecht. Wij hebben niets tegen nieuwe woningen, maar de stad heeft ook een plek nodig waar een veelheid aan laagdrempelige activiteiten plaats kan vinden en waar Europa?s grootste automarkt een plek heeft. De autohandelaars hebben alvast laten weten donderdag van zich te laten horen.

Zie ook: Behoud de Veemarkt voor Utrecht

U bent hier