h

Blanco cheque voor Rode Doos

27 oktober 2008

Blanco cheque voor Rode Doos

De inkt van het gemeentelijk persbericht, over de experts die Muziekcentrum Vredenburg Leidsche Rijn moeten gaan redden, was nog maar net droog, toen de nieuwe interimdirecteur Sytsma bij RTV Utrecht liet optekenen dat er ook de komende jaren een miljoenentekort zal zijn.

Het college van B&W stelt voor het nu bekende tekort van 2,7 miljoen bij te passen uit de algemene middelen. De SP is mordicus tegen deze ?oplossing?. Vind het geld maar binnen het krediet voor het Muziekpaleis, of pas het in als bezuiniging op het totale project Stationsgebied, is de opvatting van de fractie.

SP-fractievoorzitter Tim Schipper: ?Het fiasco met de Rode Doos is een rechtstreeks gevolg van de plannen voor het Stationsgebied en de bouw van het Muziekpaleis. Dek dit tekort dan ook uit die programma?s.?

Het lijkt erop dat een meerderheid van de gemeenteraad het in ieder geval wil proberen met de club van experts, die nu gaan broeden op plannen om de ?Rode Doos? uit het slop te halen. ?Niet aan beginnen?, aldus Schipper. ?Met de uitspraak van Sytsma bij RTV Utrecht kan de gemeente ? en daarmee de Utrechtse burger ? alvast de portemonnee trekken voor de komende jaren. Stop er dan liever mee en verhuur de zaal aan derden, die er wel op kunnen verdienen.?

De SP zal bij de begrotingsbehandeling op 6 november een voorstel indienen met de titel ?Kappen met Lappen?, om Utrecht voor het uitschrijven van een blanco cheque te behoeden.

U bent hier