h

Mosquito's nu onmiddellijk uit

24 november 2008

Mosquito's nu onmiddellijk uit

Minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken heeft laten weten dat het gebruik van de mosquito door onder andere de gemeente Utrecht in strijd is met de grondrechten. De SP Utrecht voelt zich door deze uitspraak gesterkt in haar mening: de mosquito's in de gemeente Utrecht moeten nu meteen uit.

De mosquito is een kastje dat een harde, hoge pieptoon verspreid die alleen kinderen en jongeren onder de 25 jaar kunnen horen. Op verschillende plaatsen in de stad hangen werkende mosquito?s, de meeste in Kanaleneiland.

Minister Ter Horst heeft op donderdagavond 20 november aangegeven dat de mosquito waarschijnlijk in strijd is met de grondwet. Bovendien stelt ze dat ze de wet niet zal aanpassen om daar verandering in te brengen. De minister vindt dat gemeenten voldoende andere mogelijkheden hebben om overlast door hangjongeren te bestrijden.

De SP is blij met de uitspraak van Ter Horst en vindt dat de gemeente niet moet wachten tot bewoners naar de rechter stappen, maar onmiddellijk de mosquito?s moet uitzetten.

U bent hier