h

SP: geen zondagsopenstelling Albert Heijn-filialen

6 januari 2009

SP: geen zondagsopenstelling Albert Heijn-filialen

Om de zondag ook voor het winkelpersoneel als vaste vrije dag te behouden en oneerlijke concurrentie tussen winkeliers te voorkomen moet de zondagsopenstelling binnen de perken blijven.

Tweederde van de Utrechtse bevolking stemde daarom in 2005 per referendum tegen verdere uitbreiding van het aantal koopzondagen in de stad. Het voornemen van wethouder Spit van Economische Zaken om vijf Albert Heijn-vestigingen toestemming te verlenen om op zondag open te mogen zijn moet daarom direct van tafel.

Het toestaan van de zondagsopenstelling gaat in tegen de wens van de Utrechtse bevolking om de winkels op zondag zoveel mogelijk gesloten te houden. Bovendien wordt hiermee oneerlijke concurrentie voorkomen. Het midden- en kleinbedrijf heeft namelijk niet het personeel om mee te doen met de koopzondag, in tegenstelling tot de grootwinkelbedrijven. Vooral de kleine buurtsupers ? vaak familiebedrijven ? kunnen niet de concurrentie aan met de grote jongens die veelal ook tot ?s avonds laat de deuren openhouden.

SP-fractievoorzitter Tim Schipper: ?Wat de SP betreft heeft ook het winkelpersoneel recht op een vaste vrije dag. Bovendien vinden wij in het algemeen dat er een rem moet komen op de 24-uurs economie.?

De SP gaat samen met het CDA een interpellatiedebat aanvragen voor de raadsvergadering van donderdag 22 januari.

U bent hier