h

SP-Meetnet Luchtkwaliteit: voorbereidingen zijn klaar

14 januari 2009

SP-Meetnet Luchtkwaliteit: voorbereidingen zijn klaar

Michel EggermontDoor Michel Eggermont
Gisteren de hele dag met de heren Erik Verhaaf en Jaap Peters van Buro Blauw uit Wageningen op stap geweest. Een leuke en ook leerzame dag. Veel informatie gekregen over metingen die worden uitgevoerd in Amsterdam, in Den Haag, Arnhem, en ook, sinds 4 jaar, in Nieuwegein...
Waarom er wordt gemeten, wat er met de metingen wordt gedaan enzovoort.

Van diverse kanten uit de stad hebben we suggesties opgestuurd gekregen waar Utrechters graag de luchtkwaliteit gemeten zouden willen hebben. Niet alle suggesties kunnen we meenemen, dus had ik een lijstje gemaakt van 20 punten. Vandaag zijn we bij al die plekken gaan kijken. Rekening houdend met wettelijke eisen hebben we de preciese plek bepaald (m.b.v. GPS) en een fototje gemaakt. Vandaag hebben ik daarvan het rapport ontvangen (zie p_4500-overzicht-meetpunten). De meetpunten heb ik verwerkt voor Google-maps, zo weet iedereen in de stad waar de SP gaat meten.

Op 4 februari gaat Buro Blauw weer nieuwe meetbuisjes ophangen voor de gemeente Nieuwegein. Dan zullen ook de eerste buisjes voor het SP-netwerk in Utrecht worden opgehangen.

Grotere kaart weergeven

Reacties

Ik bied hierbij mijn expertise aan op het gebied van statistiek voor de verwerking van de gegevens over de luchtkwaliteit. Ik heb bijna 17 jaar bij het RIVM gewerkt als statisticus- sinds 3 jaar elders bij een farmaceutisch bedrijf in Oss. Bij het RIVM heb ik me bezig gehouden met de analyse van gezondheids gegevens oa. rond schiphol.
met vriendelijke groet,
Siem Heisterkamp
tel s'avonds 030-2343804
Mariaplaats 32 E
3511 LL Utrecht

U bent hier