h

Buurten op de Sint Maartendreef

4 februari 2009

Buurten op de Sint Maartendreef

De SP vindt dat er veel beter en eerder geluisterd moet worden naar de mening van de burgers bij het nemen van beslissingen over hun omgeving en wijk. Bewoners hebben onvoldoende invloed op de beslissingen van de gemeente en corporaties als het over sloop of renovatie gaat.

Klopvaart
Slopen? Hoezo?

Daarom is een groep SP-ers op 30 januari in Overvecht gaan buurten bij de bewoners van de Sint Maartendreef. Zij hadden de primeur van de nieuwe ?Verbeter de Buurtkrant?, die de SP de komende tijd zal verspreiden in wijken waar sociale huurwoningen gesloopt dreigen te worden. In korte gesprekken peilden we de mening van meer dan 100 bewoners. Duidelijk werd dat heel veel mensen maar weinig weten over wat de gemeente en de verhuurder met hun flats wil doen. De meesten willen dat de flats goed onderhoud krijgen en niet gesloopt worden. Grote weerstand bestaat er tegen een eventuele gedwongen verhuizing.

De actie is heel goed gegaan. Positieve reacties van de mensen en veel zinvolle informatie voor ons als SP. Dat smaakt naar meer en dus gaan we de komende tijd door met ?Buurten?. De eerstvolgende keer is in Kanaleneiland op dinsdag 24 februari. Hou de website in de gaten voor meer nieuws.

Meedoen? Neem contact met Younis Lutfula (YounisLutfula@yahoo.com)

U bent hier