h

Problemen thuiszorg eindelijk onderkend

16 februari 2009

Problemen thuiszorg eindelijk onderkend

Wethouder van Eijk heeft naar aanleiding van het zwartboek ?wees blij dat u überhaupt hulp krijgt? toegezegd de thuiszorgorganisaties aan te spreken op de kwaliteit. De SP Utrecht is blij dat de problemen in de thuiszorg nu eindelijk worden onderkend. Te lang heeft de wethouder zijn kop in het zand gestoken en gewezen op het beperkte aantal klachten dat de gemeente kreeg.

Helaas wijst de wethouder nu éénzijdig naar de thuiszorginstellingen, terwijl ook op de rol van de gemeente het een en ander aan te merken is. Gonnie Oosterbaan: ?van de thuiszorginstellingen kan niet verwacht worden dat ze altijd kwalitatief goede hulp verlenen als de uurprijs te laag is om mensen tegen een behoorlijk uurloon en arbeidsvoorwaarden in dienst te nemen?.

De gemeente zou bovendien een meer actieve rol moeten spelen in de klachtbehandeling. Het is gebleken dat de huidige klachtenprocedure te veel misstanden verhult. In het zwartboek pleit de SP dan ook voor een laagdrempelige onafhankelijke klachtenraad bestaand uit vertegenwoordigers van thuiszorginstellingen, cliënten en de gemeente.

U bent hier