h

Gemeenteraad gaat luisteren naar Händel zonder het gepeupel?

7 april 2009

Gemeenteraad gaat luisteren naar Händel zonder het gepeupel?

Michel EggermontDoor Michel Eggermont
Begin dit jaar stelde ik schriftelijke vragen i.v.m. het uitdelen van gratis concertkaarten aan gemeenteraadsleden. Het gemeentebestuur vindt dit de gewoonste zaak van de wereld.

Maar het kan nog gekker.

De gemeenteraad is deze keer uitgenodigd voor een besloten concert op 29 mei in de Domkerk. De Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Jos van Veldhoven speelt dan werken van George Frederic Händel en William Croft. Voor dit besloten concert, wel zo fijn, zonder het gepeupel, zijn we uitgenodigd door de door de gemeente en provincie opgerichte en zwaar gesubsidieerde stichting Vrede van Utrecht.

Het ontgaat de SP in het geheel waarom de Vrede van Utrecht besloten concerten moet organiseren. Daarom hebben we hierover het college Schriftelijke vragen gesteld.

Schriftelijke vragen Besloten Concert Vrede van Utrecht

Op 29 mei organiseert de Stichting Vrede van Utrecht een besloten concert met de Nederlandse Bachvereniging in de Domkerk. De stichting Vrede van Utrecht is opgericht en wordt voor een groot deel gefinancierd door de Gemeente en de Provincie Utrecht. De SP-gemeenteraadsfractie is uitgenodigd voor dit besloten concert. Gewone Utrechtse burgers kunnen niet naar dit concert, er zijn geen kaartjes te koop.

Naar aanleiding van deze uitnodiging hebben wij de volgende vragen:

1.Bent u op de hoogte van het organiseren van een besloten concert door de stichting Vrede van Utrecht en bent u betrokken bij het besluit tot het organiseren van dit besloten concert?

2.Welk doel heeft het besloten karakter van dit concert?

3.Op welke manier valt het organiseren van dit besloten concert binnen de doelstellingen van de door de gemeente en provincie opgerichte stichting?

4.Wie zijn, behalve de SP-fractie, nog meer uitgenodigd voor dit besloten concert, en op grond van welke criteria zijn zij uitgenodigd? Kan de lijst van uitgenodigden openbaar gemaakt worden?

5.Organiseert de stichting Vrede van Utrecht vaker besloten concerten? Zo ja, kunt u ons een lijst van besloten concerten sturen en daarbij aangeven wie daarvoor uitgenodigd waren, en op grond van welke criteria?

6.Wat zijn de kosten voor het organiseren van dit concert?

7.Op grond van welke prestatiedoelstelling uit de begroting zijn deze kosten te rechtvaardigen?

Michel Eggermont
SP-fractie

U bent hier