h

Brussels verhuiscircus doet Utrecht aan

31 mei 2009

Brussels verhuiscircus doet Utrecht aan

Europese verkiezingen

In het kader van de Europese verkiezingen wil Brussel zich van haar beste kant laten zien. Maandelijks verhuizen alle parlementariƫrs, medewerkers en ondersteunig van Brussel naar Straatsburg. In het kader van de verkiezingen deed het verhuiscircus zaterdag Utrecht aan. Want verhuizen kunnen ze in Brussel. Kosten van dit zinloze heen en weer verhuis, 200 miljoen euro aan belastinggeld. Gelukkig was de SP in Utrecht aanwezig om tegen de verspilling actie te voeren. De SP wil een einde aan dit belachelijke ritueel. De SP wil minder Brussel en al helemaal geen Straatsburg meer.

Het merendeel van het Europese parlement wil zelf ook liever in Brussel blijven, maar Frankrijk weigert zich hier bij aan te sluiten en wil de plek in Straatsburg niet opgeven. Daarom is er een compromis gesloten: een keer per maand komt het parlement samen in Straatsburg, de rest van het jaar wordt in Brussel doorgebracht.

img_3118

Deze ludieke actie van ROOD en de SP moet de Utrechters bewust maken van dit belachelijke ritueel. De verhuizing is vastgelegd in Europese verdragen en staat, ondanks het verzet hiertegen van de SP, ook in de Europese Grondwet. Om dit te veranderen is er dus een verdragswijziging nodig.
De SP blijft zich tegen deze traditie verzetten en wil dat de Europese Unie in de toekomst een vergaderplek aanhoudt. De Europese Verkiezingen van 4 juni zijn een uitgelezen kans om te laten zien dat ook Utrecht deze bureaucratie en verspilling van belastinggeld zat is, en stemt voor minder Brussel!

img_3286
Jamila Yahyaoui, EU kandidaat voor de SP

img_3212_2

U bent hier