h

Huurteams: Herkansing voor de PvdA

18 augustus 2009

Huurteams: Herkansing voor de PvdA

Op 9 juli diende de SP samen met Leefbaar Utrecht, Groenlinks, B&G en D?66 een motie in om eindelijk huurteams in te voeren in Utrecht. Helaas haalde deze motie het niet, omdat de PvdA tegen dit voorstel stemde.

Begin 2007 stelde ROOD Utrecht, jong in de SP, dit al voor naar aanleiding van de affaire omtrent huisjesmelker Chang. Huurteams kunnen huurders steunen in hun strijd tegen malafide huisbazen. Dit blijkt erg effectief in steden als Amsterdam, Groningen en Nijmegen.

De SP Utrecht is dan ook blij verrast dat PvdA Tweede-Kamerlid Marianne Besselink pleit voor de oprichting van lokale huurteams die studenten kunnen ondersteunen als ze de te hoge huur willen aanpakken. Fractievoorzitter Tim Schipper: ?Beter laat dan nooit. In oktober 2007 stelde Renske Leijten in de Tweede Kamer hetzelfde voor. Ik ben blij dat de PvdA ook een keer naar de goede kant toedraait.?

De SP fractie wil de motie de komende Raadsvergadering weer indienen en heeft al contact gelegd met de mede-indieners van de vorige keer. Tim Schipper: ?Laten we eindelijk vaart zetten achter de aanpak van huisjesmelkers, huurteams nu!?

Meer informatie:
Tim Schipper 06-20337002

U bent hier