h

Grote opkomst bij manifestatie tegen bezuinigingen college Utrecht

29 oktober 2009

Grote opkomst bij manifestatie tegen bezuinigingen college Utrecht

Vandaag organiseerde de SP Utrecht samen met Groen Links een manifestatie tegen de bezuinigingen van het Utrechtse College. De PvdA, CDA, VVD en Christenunie willen namelijk komend jaar enorm gaan snijden in welzijn, groen, milieu, participatie en cultuur.

demonstratie-bezuinigingen

Tim Schipper, fractievoorzitter van de SP in Utrecht zegt hierover: " In wat voor stad leven we, als we 35 miljoen extra wegbrengen naar een muziekpaleis, maar geen 30.000 euro over hebben voor de Vogelopvang? Als we wel geld steken in een nieuwe huisstijl voor Utrecht en een nieuw beeldmerk, en tegelijkertijd de milieupunten wegbezuinigen en de medische hulp aan vluchtelingen op de tocht zetten? Als we wel 10 miljoen extra uitgeven om grote bedrijven hierheen te halen, maar de subsidie aan de telefonische hulpdienst en de coördinatie van de voedselbanken wegbezuinigen."

Het college is namelijk van plan om te korten op het onderhoud van de openbare ruimte en tegelijkertijd de belasting op de grootste Villa?s omlaag te brengen.  Het mes wordt gezet in allerlei culturele initiatieven van onderaf, het buurthuiswerk en het gehandicaptenvervoer. Tegelijkertijd worden er miljoenen euro's uitgetrokken voor projectontwikkelaars en hun prestigeprojecten.

 

demonstratie-bezuinigingen1

Op het plein bij het stadhuis verzamelden zich honderden mensen van verschillende organisaties en uit alle delen van Utrecht om te laten horen dat ze het niet eens zijn met de ingeslagen weg. Met toeters, bellen, trommels en hun stem lieten ze horen dat ze dit beleid asociaal vinden.

Er waren verschillende sprekers. Onder andere van de Milieupunten, Groen Links, Stil, de Welzijnsorganisaties, Stichting Eufraat en Tigris, Leefbaar Nederland en Senioren Overvecht. Bewoners en organisaties uit de hele stad hadden handtekeningen verzameld en hartekreten gemaakt. Deze werden aangeboden aan burgemeester Wolfsen, voorzitter van de gemeenteraad en het college in Utrecht. Ook was er een optreden van het Eva Zangkoor en van Overlast.

4055209627_9f673db323_b

Natuurlijk sprak ook Tim Schipper namens de SP. Hij stelt: "Dit is geen noodzaak. Dit zijn keuzes. De keuzes van dit stadsbestuur, gesteund door de PvdA, de VVD, het CDA en de ChristenUnie. Niet mijn keuze, niet de keuze van de mensen uit de stad en zeker niet de keuzes van de SP. De mensen uit de stad hebben de crisis niet veroorzaakt. Waarom moeten zij die dan wel betalen? Dat is asociaal!"

Op donderdag 5 november wordt deze begroting besproken in de gemeenteraad. Hopelijk hebben de collegepartijen geluisterd naar de inwoners van hun stad!

 

 

U bent hier