h

SP steunt oproep voor het voorbereiden van een referendum over het ALU

1 oktober 2009

SP steunt oproep voor het voorbereiden van een referendum over het ALU

Vanuit verschillende kanten ontving de SP de hieronder afgedrukte oproep.

Het is na raadsvragen van de SP volstrekt duidelijk dat het college van PvdA-VVD-CDA-CU afkoerst op een raadsvoorstel Actieplan Luchtkwaliteit Utrecht (ALU) gebaseerd op een juridische schijnwerkelijkheid.

Onderzoek, waaruit blijkt dat de door de gemeente gebruikte invoergegevens onbetrouwbaar zijn, wordt volledig genegeerd. De lucht lijkt daardoor veel schoner te zijn dan dat in de werkelijkheid wordt gemeten.

Deze struisvogelpolitiek kan alleen worden gekeerd door druk van buitenaf. Daarom steunt de SP onderstaande oproep. Wij hopen dat andere politieke en maatschappelijke organisaties ons hierin zullen volgen.

-------------------------------------------------------------------------------------
ingezonden oproep:

Voorbereiden referendum over ALU.

13 oktober 2009
19.30 zaal open, 20.00 uur start
Zalencentrum Zuid
Amaliadwarsstraat 2-d
routebeschrijving

Binnenkort bespreekt de gemeenteraad het Actieplan Luchtkwaliteit Utrecht (ALU). Veel groeperingen in Utrecht vinden dat het ALU zulke ingrijpende en verstrekkende gevolgen heeft dat het ALU aan een referendum onderworpen moet worden. De gemeenteraad moet hier niet over willen beslissen zonder de bevolking er door middel van een referendum bij te betrekken. Een ieder die dit standpunt deelt wordt hierbij van harte uitgenodigd om mee te doen met de voorbereiding van referendum.

Ik vraag jullie ook dit bericht door te sturen aan iedereen van wie je denkt dat hij/zij een bijdrage kan leveren. Het is belangrijk dat we alle bewonersorganisaties bereiken, dus zend deze oproep vooral ook door aan vertegenwoordigers van zulke organisaties.

U bent hier