h

16 januari demonstratie tegen verbreding snelweg en voor investeren OV

13 januari 2010

16 januari demonstratie tegen verbreding snelweg en voor investeren OV

Op meerdere plekken in Utrecht zullen er demonstraties gehouden worden tegen het verbreden van de A27 en A12. Gevreesd wordt voor nog meer geluidsoverlast en meer luchtvervuiling. In de wijken Lunetten, Rijnsweerd, Voordorp en Overvecht zullen er 'dekselse optochten' plaatsvinden. Bedoeling is door veel lawaai te maken, het geluid van de auto's te kunnen overstemmen en een signaal naar gemeente, provincie en het rijk over te brengen.

De bewoners zien meer in investeren in Openbaar Vervoer. De SP steunt deze actie en zal op meerdere demonstraties aanwezig zijn. Sluit je aan en laat weten dat het tijd wordt om eens flink in het openbaar te investeren, voordat de wegen nog meer verbreed worden.

Hierbij de volledige informatie over de demonstraties op zaterdag 16-1:

  • Lunetten, start 13:00 uur, bij de hoofdingang van buurtcentrum de Musketon, Hondsrug 19, aan de overkant van de C1000. Eindpunt bij brug over de A27 aan 'ussen de Rails'-fietspad / langs spoorlijn Utrecht-Arnhem.
  • Overvecht, start 13:30 uur op twee locaties: schoolplein Pagodedreef en schoolplein
    Dianadreef. De scholen zijn ook het eindpunt.
  • Voordorp, start 14:00 uur: winkelcentrum de Gaard (aan de Troosterhof)
  • Rijnsweerd, start 14:30 uur: Daltonschool Rijnsweerd, Jan Muschlaan 24

U bent hier