h

Buurten in Hoograven

7 februari 2010

Buurten in Hoograven

Afgelopen zaterdag was het weer zover: de SP Utrecht trok weer de buurt in om met mensen te praten over wat hen bezighoudt in hun wijk. Dit keer gingen we naar Hoograven.

De bewoners van Hoograven zijn over het algemeen erg tevreden over hun wijk. Ze wonen er met plezier en willen liever niet weg. Toch zijn er een aantal dingen die in de gesprekken met bewoners regelmatig terugkwam. Zo ligt er, volgens de bewoners, op verschillende plekken regelmatig zwerfvuil.  Dit wordt niet, of veel te laat, opgehaald. Ook zijn er een aantal plekken in de wijk waar het 's avonds erg donker is en waar de wijkbewoners graag verlichting zou willen. Tevens maken bewoners zich zorgen over de jongeren. Is er wel voldoende voor ze te doen? En worden de plekken die er nu voor ze zijn niet wegbezuinigd?

hoograven

De SP Utrecht voert al lange tijd actie tegen de de geplande bezuinigingen op welzijn en hoopt dat in Hoograven de buurtcentra en de activiteiten voor jongeren niet de dupe worden van de bezuinigingsdrift van de gemeente. De SP zal zich daar de komende tijd, in de gemeenteraad en daarbuiten, hard voor maken.

U bent hier