h

De open brief van de oppositie

25 februari 2010

De open brief van de oppositie

Geacht college,

Hedenmorgen ontving de gemeenteraad een email van Kees van Oosten, inzake autodemontagebedrijf van Maanen. De heer van Maanen is in hoger beroep veroordeeld tot het voor 1 maart weghalen van zijn woonwagen, op straffe van een dwangsom van 10.000 euro.

Deze woonwagen staat reeds sinds 1973 op het terrein van van Maanen, met medeweten van de gemeente. De gemeente heeft sindsdien nooit handhavend opgetreden. De gemeente is pas gaan handhaven nĂ¡dat op 30 januari 2008 van Maanen de huur werd opgezegd en de heer van Maanen de rechtzaak over die huuropzegging in eerste instantie heeft gewonnen. De procedure over de huuropzegging staat los van de nu gedane uitspraak en is nog altijd niet afgerond.

De ondertekenaars van deze brief vinden de handelwijze van de gemeente in deze kwestie uitermate ongepast en in strijd met de beginselen van behoorlijk bestuur. Zonder te willen treden in de overwegingen van de rechtbank, vragen wij het college het volgende:

  • Zolang de rechtzaak inzake de huuropzegging loopt, vooralsnog af te zien van het (laten) weghalen van de woonwagen van de heer van Maanen en het innen van de dwangsom.
  • Alsnog te komen tot een fatsoenlijke en minnelijke afwikkeling van de verplaatsing van autodemontagebedrijf van Maanen. Met de nadruk op alsnog, omdat wij van mening zijn dat de gemeente dit met haar handelen tot nu toe onvoldoende heeft nagestreefd.

Graag vernemen wij voor 1 maart 2010 uw antwoord.

Met vriendelijke groet,

Tim Schipper (SP)
Gerda Oskam (D66)
Vincent Oldenborg (Stadspartij Leefbaar Utrecht)
Marry Mos (GroenLinks)

U bent hier