h

Open brief oppositie over wegpesten Autodemontage van Maanen

25 februari 2010

Open brief oppositie over wegpesten Autodemontage van Maanen

De SP heeft al meerdere malen vragen gesteld over de handelwijze van de gemeente bij de bedrijfsverplaatsing van Autodemontagebedrijf Van Maanen. Laatste ontwikkeling is dat van Maanen voor 1 maart zijn woonwagen moet weghalen, die al sinds 1973 met medeweten van de gemeente op het bedrijfsterrein staat. Doet van Maanen dit niet, dan moet hij een dwangsom van 10.000 euro betalen. De oppositiepartijen SP, D66, Leefbaar Utrecht en GroenLinks hebben een open brief gestuurd aan het college om dit te voorkomen.

Van Maanen

Van Maanen moet verhuizen vanwege de bouw van Leidsche Rijn Centrum en wil een fatsoenlijke financiele regeling om zijn bedrijf elders voort te kunnen zetten. De gemeente volhardt echter al vanaf het begin in het voeren van juridische procedures, waardoor alles weer verder de vertraging in gaat.

Saillant punt in deze kwestie is dat de gemeente pas begon te zeuren over de woonwagen, nadat van Maanen gelijk had gekregen bij de rechter over de huuropzegging door de gemeente. Een zaak die los staat van het al dan niet legaal zijn van de woonwagen.

U bent hier