h

SP eist einde aanbesteding thuiszorg Utrecht!

4 februari 2010

SP eist einde aanbesteding thuiszorg Utrecht!

De afgelopen jaren is er veel misgegaan in de thuiszorg in Utrecht. Dit komt doordat de gemeente Utrecht de thuiszorg nog steeds aanbesteed. Door deze vermarkting van de thuiszorg laat de gemeente medewerkers en cliƫnten in de kou staan. Daarom vindt de SP dat Utrecht zo snel mogelijk moet stoppen met de aanbesteding.

Er werden over de vermarkting van de thuiszorg in Utrecht het afgelopen jaren een rechtszaak gevoerd tegen de gemeente, demonstraties gehouden en onderzoek gedaan, waaruit harde conclusies konden worden getrokken. Na de Tweede Kamer heeft ook de regering benadrukt dat de uitgebreide Europese aanbesteding van thuiszorg niet verplicht is. Ook niet in Utrecht dus!

Bekijk hier waarom de SP Utrecht tegen aanbesteding en vermartkting van de thuiszorg is:

SP Raadslid Nicole Van Gemert: "De marktwerking is funest voor de thuiszorg, omdat concurreren op prijs ten koste gaat van de kwaliteit van de zorg en van de arbeidsvoorwaarden voor het personeel. Je ziet nu dat, door de strijd om de laagste prijs, schoonmaakbedrijven met slechte arbeidsvoorwaarden de plek innemen van professionals." Van Gemert hoopt dat de gemeente Utrecht haar les geleerd heeft en zal stoppen met het aanbesteden van de thuiszorg: 'De zorg is geen markt'.

Kijk voor meer info over de situatie in Utrecht in ons dossier Zorg!

Of kijk op www.menselijkethuiszorg.nl

U bent hier