h

Zakken met geld over de Balk

18 februari 2010

Zakken met geld over de Balk

Vandaag werd de eerste paal damwand geslagen voor het geldverslindende muziekpaleis. Momenteel staat de teller op 134.000.000,- euro voor dit bestuurlijke prestige-project. De SP is tegen het klakkeloos over de balk smijten van belastingeld, zeker met de pijnlijke bezuinigingen die ons om het vooruitzicht worden gesteld. Daarom lieten actievoerders van de SP aan Utrechters zien met welk gemak bestuurders hún geld richting het muziekpaleis smijten.

Met een flinke balk en een aantal zakken geld stond de SP voor het net geopende 'informatiecentrum stationsgebied', waar een borrel werd gehouden, om een groep genodigden op te warmen voor de officiële start van de bouw van het muziekpaleis. De SP stond er om zo de boodschap over te brengen aan professionele geld-smijters, die er binnen warmpjes bij zaten. Toen de genodigden naar het plein Vredenburg gingen, waar het startsein werd gegeven, besloot de SP de stoet nog even met protestborden, balk en zakken geld te vergezellen.

Hoewel het hier om een ludieke actie ging, is de aanleiding ervoor serieus. Er staan tientallen miljoenen euro's belastinggeld op het spel bij dit prestigeproject. Dit gaat niet ten koste van de mensen die dit megalomane bouwsel maar wat graag zien verrijzen. Het gaat nu al ten koste van kleine cultuur, welzijnswerk in de wijken en ander sociaal beleid.

Wethouder Harm Janssen is dan wel erg 'blij' met zijn vers geslagen damwand voor het nieuwe Vredenburg, pas in 2013 is het bouwsel af. Als alles goed gaat natuurlijk, anders zou dit project nog wel eens de Utrechtse variant van de Noord-Zuid lijn kunnen worden.

U bent hier