h

Nederland moet kiezen voor zorg

17 mei 2010

Nederland moet kiezen voor zorg

hoop-zorg

Welke kant moet het op met de zorg? Met de verkiezingen in aantocht lijkt het vooral te gaan over hoe er bezuinigd moet worden. De keuzes die daarbij gemaakt wor den, zullen bepalen hoe onze zorg er uit gaat zien. Is marktwerking hét middel tegen verspilling? Moeten we schrappen in het pakket? Dragen de sterkste schouders de zwaarste lasten? Wie moet het voor het zeggen hebben in de zorg?

Over deze vragen én uw vragen gaat het grote zorgdebat dat op vrijdag 28 mei georganiseerd wordt door AbvaKabo FNV, CNV Publieke Zaak, FNV Vrouwenbond, het comité Zorg Geen Markt en De GGZ Laat Zich Horen. Ook de ouderenbonden, de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad, de huisartsen en anderen zullen een bijdrage leveren.

Plaats: Antropia, Hoofdstraat 8, Driebergen, vlak achter station Driebergen/Zeist.
Datum: vrijdagavond 28 mei 2010.
Tijd: 19.30-22.00 uur, inloop 19.00 uur, na afloop is er een drankje.

Aanmelden kan HIER.

Bij uw aanmelding kunt u ook een vraag opgeven die u graag in het debat behandeld wilt hebben. De organisatie zal deze zoveel mogelijk aan de sprekers voorleggen. Indien uw vraag aan één of enkele specifieke politieke partijen is gericht, dan kunt u dat erbij vermelden.

Wilt u nu al uitgebreid uw mening kwijt over de marktwerking in de zorg en de gevol- gen daarvan op de werkvloer? Of over de bezuinigingen die zijn voorgesteld door de ambtelijke werkgroepen? Dat kan op de website.(enquête niet meer online)

Tijdens het debat zullen vragen uit de zaal en vooraf ingediende vragen van werkers in de gezondheidszorg als leidraad dienen. Deze vragen zullen in een aantal thema's uitgewerkt worden. Margo Trappenburg, Evelien Tonkens en Doeke Post hebben we gevraagd deze thema's kort in te leiden.

Politici die al hebben toegezegd dat zij aan het debat zullen deelnemen, zijn: Eelke van der Veen (PvdA), Halbe Zijlstra (VVD), Henk van Gerven (SP), Michiel Verkoulen (D66) en Jolande Sap of iemand anders van GroenLinks.

Meer informatie:

Alan Ralston: alansgralston@gmail.com

Ineke Palm: info@zorggeenmarkt.nl /06-5111 1073

U bent hier