h

SP: beslissing over toekomst openbaar vervoer NIET achter gesloten deuren

25 mei 2010

SP: beslissing over toekomst openbaar vervoer NIET achter gesloten deuren

Op 1 juni vindt een belangrijke beslissing plaats over de toekomst van het Openbaar Vervoer in de Regio Utrecht. Het Algemeen Bestuur van het Bestuur Regio Utrecht (een samenwerkingsverband van de gemeente Utrecht en de omliggende gemeenten) neemt dan een besluit over de voorwaarden en de regels waaronder het openbaar vervoer in de jaren 2012-2020 wordt aanbesteed.

rusty_hinge_2

Tot verbijstering van Michel Eggermont, gemeenteraadslid van de SP, en namens de gemeente Utrecht lid van het Algemeen Bestuur, is deze vergadering achter gesloten deuren. Het enige onderwerp van deze vergadering is het bespreken van de voorwaarden waaronder het openbaar vervoer openbaar wordt aanbesteed. De politieke besluitvorming hoort volgens de SP dan ook in het openbaar plaats te vinden!

Ook de voorbereidende vergadering in Utrecht, waar het standpunt van de gemeente Utrecht wordt bepaald, moet in het openbaar.

Michel Eggermont heeft daarom in het Pinksterweekend het initiatief genomen om deze vergadering zo snel mogelijk weer openbaar te krijgen. Samen met de raadsleden Bram Fokke (D66) en Ruben Post (PvdA) heeft hij aan Aleid Wolfsen, die naast burgemeester van Utrecht ook de voorzitter van het Bestuur Regio Utrecht is, in een brief hierom gevraagd.

U bent hier