h

Lezing over situatie mensenrechten in Israelische gevangenissen

10 september 2010

Lezing over situatie mensenrechten in Israelische gevangenissen

Verdedigers in de verdediging

Opkomen voor mensenrechten in Israël en Palestina steeds riskanter

Maandag 20 september, 20.00 uur, bij de YWCA (F.C. Dondersstraat 23) in Utrecht.

Mensenrechtenactivisten Sahar Francis (directeur Addameer Prisoner Support and Human Rights) en Ishai Menuchin (directeur Public Committee Against Torture in Israel) spreken over de wettelijke en praktische beperkingen die zij tijdens hun werk in Israël en de Palestijnse gebieden ondervinden.

Voor mensenrechtenactivisten wordt het steeds moeilijker hun activiteiten voort te zetten, terwijl daar grote behoefte aan is. Sinds januari dit jaar krijgen Israëlische medewerkers van mensenrechtenorganisaties geen visum meer van de Israelische overheid om in de door Israël bezette Palestijnse gebieden te werken.

Zowel Israëlische als Palestijnse activisten voelen zich steeds meer in het nauw gedreven en ervaren de politieke druk. Ook merken zij dat de maatschappelijke steun voor hun inzet afneemt in Israël.

U4P (Utrecht voor Palestina) organiseert op maandag 20 september een publieksavond met deze twee mensenrechtenvertegenwoordigers die vertellen over hun eigen ervaringen, de activiteiten van hun organisaties, de druk waaronder zij moeten werken en de gevolgen die zij ondervinden van de recente ontwikkelingen.

YWCA op de F.C. Dondersstraat 23
Aanvang 20.00 uur / gratis

U bent hier