h

Meldpunt Zorg in Hoograven: loon thuishulp 9 euro bruto per uur

4 september 2010

Meldpunt Zorg in Hoograven: loon thuishulp 9 euro bruto per uur

Meldpunt Zorg Logo (368px)

Tussen de buien door deden de mensen hun boodschappen afgelopen zaterdag op het Smaragdplein in Hoograven. Toch wilden veel voorbijgangers hun verhaal over de zorg wel kwijt.

DSCF0507

Enkele mensen lieten weten blij te zijn met hun PGB (Persoonsgebonden Budget). Hiermee hebben ze naar eigen keuze hulp kunnen regelen. Helaas heeft minister Klink per 1 juli voorlopig een stop gezet op nieuwe PGB-aanvragen!

Ook nu weer verhalen over het zelf moeten betalen van voorgeschreven medicijnen, en dat van een AOW en een klein pensioen: "Waardeloos! Het is niet terecht dat ouderen en chronisch zieken meer zelf moeten betalen."

Smaragdpln_2

Een meneer heeft hulp nodig, maar krijgt die niet omdat hij een kamer verhuurt. Hij kreeg te horen dat de kamerhuurder hem als mantelzorger toch wel kan helpen! Misschien iets voor mevrouw Chang?

Ook telefonisch en via e-mail vertellen mensen over hoe het hen vergaat met de zorg, onder wie huishoudelijke hulpen. Zoals vrouwen die van contract moesten veranderen en daarna in uurloon achteruitgingen van zo'n 13 naar 9 euro per uur bruto. Fietsvergoeding die dan weer wel en dan weer niet wordt uitbetaald. En wat ze aan het hart gaat is dat ook veel cliënten de dupe zijn van de bezuinigingen en verslechteringen in de zorg sinds de marktwerking is ingevoerd.

Deze huishoudelijke hulpen ontmoeten elkaar zelden. Daarom is het belangrijk dat er een platform in oprichting is waar ervaringen kunnen worden uitgewisseld.

De eerste bijeenkomst is op dinsdag 7 september van 19.00 tot 21.00 uur in het gebouw van de Abvakabo FNV, Oudenoord 170, Utrecht.

Op de toer door de wijken van het Meldpunt Zorg is op 25 september Lombok aan de beurt. Maar eerst staat het meldpunt nog op zaterdag 11 september op het Tolsteegplantsoen, bij de jaarlijkse wijkdag Hoograven

U bent hier