h

We staan er weer!

9 oktober 2010

We staan er weer!

Al heel lang een traditie: de SP-kraam op de Oudegracht. Ook dit seizoen staan we weer tweewekelijks op zaterdag op onze vertrouwde plek tegenover de HEMA. Zo ook vandaag. We genoten nog maar even van het mooie weer, want binnenkort steekt er vanuit den Haag een ijskoude wind op over het hele land. De kille bezuinigingen van het kabinet Wilders en Co. zullen vooral de mensen met een smalle beurs keihard gaan treffen.

De SP wil juist dat deze mensen ontzien worden en de rekening neerleggen waar die hoort; bij diegenen die het wél kunnen betalen. Daarover ging een groep actieve SP?ers vandaag het gesprek aan met voorbijgangers.

En velen waren bereid de discussie aan te gaan of hun verhaal te vertellen. Over hoe moeilijk het nu al is om rond te komen. Over zorg die onbetaalbaar is en nog onbetaalbaarder wordt. Wat het betekent als je je hele loon aan kinderopvang moet uitgeven en waarvoor de vergoeding straks omlaag gaat. Over een slecht verwarmde huurwoning waar niets aan gedaan wordt en die ook nog gesloopt dreigt te worden. En de huur gaat alleen maar omhoog. Over achterdocht en vooroordelen, alleen omdat je een kleurtje hebt. Een gevoel dat het nieuwe kabinet echt niet gaat wegnemen. Over oudere werknemers die nergens meer aan de bak kunnen komen omdat ze te duur zijn.

Maar ook spreken mensen hun steun aan en vertrouwen in de SP uit. "Jullie zijn de enigen die echt voor ons opkomen", horen we vaker.
Daarom was de kraam ook vanmiddag weer geslaagd en het motiveert ons alleen maar meer om keihard de strijd aan te gaan tegen de desastreuze kabinetsplannen.

Ben jij ook gemotiveerd en wil je meehelpen in de kraam, geef je dan op bij Ewoud Joustra 06-47185783

U bent hier