h

SP en GL: Geen sloop panden Stieltjesstraat

8 maart 2011

SP en GL: Geen sloop panden Stieltjesstraat

De gemeenteraadsfracties van SP en GroenLinks willen de panden Menno van Coehoornstraat 40 (de Vogelenburcht) en Stieltjesstraat 73 en 75 behoeden voor de sloophamer. In de gemeenteraad van donderdag 10 maart zullen de raadsleden Tim Schipper (SP) en Pepijn Zwanenberg (GroenLinks) het college van B&W daartoe oproepen.

De sloop van de historische panden werd ineens actueel nadat een wijkbericht melding maakte van hervatting van de sloop, na jaren van stilte over de herontwikkeling van het gebied. Afgelopen zondag werd Stieltjesstraat 73 gekraakt en ondertekenden vele buurtbewoners de petitie tot behoud van de panden.

SP-raadslid Tim Schipper: "Ook nu is er nog geen enkel vastomlijnd plan voor nieuwbouw en navraag door de bewoners van Stieltjesstraat 75 leerde dat het sloopbesluit voor de Vogelenburcht inmiddels niet meer van kracht is. Het is me volstrekt onduidelijk waarom de gemeente nou ineens zo'n haast heeft."

Pepijn Zwanenberg (GroenLinks): "Met sloop van cultuurhistorisch erfgoed moet je zeer terughoudend omgaan. Dat kan je maar één keer doen. De Commissie Cultureel Erfgoed onderschrijft de grote historische waarde van de panden. Wij vinden dat er eerst een goed onderzoek gedaan moet worden naar de renovatiemogelijkheden. We ondersteunen de buurtactie dan ook van harte."

Meer informatie:

Tim Schipper 06-20337002

U bent hier