h

Agnes Kant onthuld

18 april 2011

Agnes Kant onthuld

Afgelopen vrijdag bracht Agnes Kant een bezoek aan Utrecht. Hoewel ze zich niet meer op de voorgrond inzet voor SP-activiteiten maakte ze voor deze dag graag een uitzondering. Uit handen van de Utrechtse schilder Henny Kragten ontving ze een prachtig zelfportret, waar zelfs Agnes Kant even stil van werd.

Agnes Kant

Hoe het schilderij bij SP Utrecht terecht kwam is een bijzonder verhaal. Wil Jansen, een van de actieve leden in Utrecht, was druk bezig met het verspreiden van verkiezingsfolders toen er plotseling een wolkbreuk losbarstte. Sonja Kragten, een van de buurtbewoners, zag Wil schuilen en vroeg hem binnen te komen om te wachten tot de ergste bui over was. Eenmaal binnen kwam Wil er achter dat de man van Sonja, Henny Kragten, werkte aan een portret van Agnes Kant. Van het een kwam het ander en afgelopen vrijdag kregen Sonja en Henny Kragten de kans om het schilderij persoonlijk aan Agnes Kant aan te bieden.

Schilder Henny Kragten: "Ik vind het belangrijk om als onderwerp van mijn schilderij iemand te schilderen die door veel mensen bewonderd wordt, die een sterke uitstraling heeft en die mensen inspireert. Daarom leek het mij een logische keuze om Agnes Kant als onderwerp van mijn schilderij te maken. De foto die ik uiteindelijk gekozen heb straalt een bepaalde kracht uit en dat wilde ik terug laten komen in het schilderij. Het gaat er niet alleen om iemand na te schilderen, maar het gaat er voor mij ook om de essentie van een persoon vast te leggen op doek."

Agnes Kant

Na het aanbieden van het schilderij was er nog een kort interview met Agnes Kant waarin ze vertelde over haar periode als fractievoorzitter en haar huidige baan. Ook hadden de aanwezige SP-leden de mogelijkheid om vragen te stellen.

Wie in contact wil komen met Henny Kragten, schilder van dit portet, kan een email sturen naar: kunstschilder112@gmail.com

U bent hier