h

ROOD schiet Huurteam te hulp

19 mei 2011

ROOD schiet Huurteam te hulp

 Het succesvolle Huurteam, wat vorig jaar eindelijk van de grond kwam, dreigt nu alweer te verdwijnen. De gemeenteraad heeft officieel nog geen besluit genomen, maar uit het feit dat het Huurteam vanaf april geen nieuwe zaken meer aan kan nemen, lijkt het zich voor te bereiden op een stille retour.

De afgelopen dagen is ROOD, de jongerenorganisatie in de SP, druk bezig geweest om de ondergang van het Huurteam onder de aandacht van de politiek te krijgen. De PvdA en Groenlinks zijn inmiddels al overtuigd van de noodzaak om het Huurteam te behouden.

Het Huurteam, een idee wat ROOD Utrecht al in 2007 opperde, ondersteunt kamerbewoners bij hun juridische strijd tegen huisjesmelkers. Het Huurteam biedt de huurder een vorm van laagdrempelige rechtshulp. Door het aanbieden van onafhankelijke begeleiding en expertise kan dit een huurder over de streep trekken om zijn of haar recht te halen.

De SP zal bij de bespreking van de voorjaarsnota het voorstel doen om structureel geld te maken om het Huurteam te behouden. "Het Huurteam is het enige wat de gemeente Utrecht de afgelopen jaren gedaan heeft om huurders te helpen. Na een succesvolle proefperiode dreigt dit initiatief nu een stille dood te gaan sterven." aldus SP-fractievoorzitter Tim Schipper. "De SP eist dat er nu elk jaar een budget komt om kamerbewoners bij te staan in hun strijd tegen de huisjesmelkers."

U bent hier