h

26 en 27 juni: kom in verzet tegen culturele kaalslag

22 juni 2011

26 en 27 juni: kom in verzet tegen culturele kaalslag

De door het kabinet aangekondigde bezuiniging van 200 miljoen op kunst en cultuur betekent de creatieve en financiële doodsteek voor een groot deel van de culturele sector. Staatssecretaris Halbe Zijlstra vindt blijkbaar dat we wel toe kunnen met een verschraald aanbod van alleen commerciële en elitaire kunst. Dit mag niet gebeuren! SP-Tweede Kamerlid Jasper van Dijk roept samen met FNV KIEM op massaal in actie te komen. Op maandag 27 juni is er vanaf 14.00 uur een grote manifestatie op het Plein in Den Haag. Voorafgaand wordt de MARS DER BESCHAVING gelopen en op zondag 26 juni wordt het Museum Boymans van Beuningen in Rotterdam bezet.

Op de site van Stop Culturele Kaalslag vind je alle plaatsen en tijden.

Jasper van Dijk

Wil je samen met andere SP-ers en sympathisanten maandag samen reizen naar Den Haag, geef dat dan dan tevoren door aan Cindy van Rooyen via 06- 53519729 of mail haar dat je mee wil. Aanmelden noodzakelijk! Via FNV KIEM kan je ook met de bus naar Den Haag meereizen. Ook daar van tevoren aanmelden.

U bent hier