h

Eeuwige geheimhouding: de laatste loodjes

30 juni 2011

Eeuwige geheimhouding: de laatste loodjes

Michel EggermontDe SP voert al lange tijd de strijd aan voor meer openbaarheid in de gemeente Utrecht. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat het college zichzelf regels opgelegd heeft over geheime stukken. Gisteren heeft SP-raadslid Michel Eggermont de hele gemeenteraad ervan overtuigd om de puntjes op de i te zetten. Er komt een openbaar register met alle stukken uit het verleden.

"Het waren de laatste loodjes, maar voortaan zijn de geheime stukken uit het verleden ook op te vragen. We zijn blij dat er nu eindelijk een register komt voor alle geheimen uit het verleden.", zegt Michel hierover.

Voortaan is voor iedereen terug te vinden welke stukken er geheim zijn. In het openbaar register is terug te vinden welke stukken geheim zijn. Hier kan meteen opgezocht worden tot wanneer de geheimhouding duurt en waarom het geheim is. Burgers en journalisten kunnen nu eenvoudig opzoeken wanneer een stuk niet langer openbaar is. Hierdoor wordt het makkelijk om de gemeenteraad en het college in Utrecht te controleren.

U bent hier