h

Huurteam kan door met zijn werk

7 juli 2011

Huurteam kan door met zijn werk

Een zeer grote meerderheid van de gemeenteraad steunde op 30 juni het voorstel van SP, GroenLinks, PvdA en Leefbaar Utrecht om het Utrechtse Huurteam blijvende financiële steun te geven. De gemeente Utrecht doet hiermee eindelijk wat in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Nijmegen al jaren tot tevredenheid gebeurt. De SP is blij met de brede steun die het Huurteam - opnieuw - kreeg uit de raad. Opnieuw, want al in november 2009 werd een zelfde besluit door de raad genomen.

SP-fractievoorzitter Tim Schipper: "Eigenlijk is het bizar dat we dit voorstel moesten doen. Het college had vorig jaar al moeten regelen dat het geld er was. Maar goed, de blijdschap overheerst, want het Huurteam is keihard nodig in Utrecht. Zolang de gemeente geen kans ziet huisjesmelkers aan te pakken, kunnen huurders via het Huurteam alsnog hun recht krijgen."

Het Huurteam biedt vooral studenten en andere kamerbewoners laagdrempelige rechtshulp. Tijdens een bezoek maakt het huurteam een puntentelling. Het aantal punten bepaalt wat de maximale huur is die voor een kamer gevraagd mag worden. Ook neemt het huurteam achterstallig onderhoud en gebreken mee en controleert huurcontracten op onjuistheden.

Kijk voor meer informatie op de website van het Huurteam.

U bent hier