h

Begroting: niet huilen, zelf opruimen

6 oktober 2011

Begroting: niet huilen, zelf opruimen

De SP roept de collegepartijen GroenLinks en PvdA op om nu te kiezen voor een sociaal Utrecht, in plaats van te blijven dromen in het groot en te huilen over de opdrogende geldbronnen uit Den Haag.

"Dit college van GroenLinks, PvdA en D66 apporteert braaf alle balletjes die het kabinet opgooit en speelt bovendien zelf de omgekeerde Robin Hood", aldus SP-fractievoorzitter Tim Schipper in de algemene beschouwingen over de begroting 2012.

In juni presenteerde de SP het plan 'Tegengas', voor een versimpeling van de lokale belastingen en een solidariteitsfonds van jaarlijks 10 miljoen, waarmee we in Utrecht zelf de hardste klappen van Rutte, Verhagen en Wilders kunnen opvangen. Alle huurders en mensen met een woning tot  350.000 gaan erop vooruit. Mensen met de grootste huizen en eigenaren van bedrijfspanden betalen wat meer.

Schipper: "GroenLinks en de PvdA laten het gebeuren dat komend jaar huurders 4% meer gaan betalen aan lokale lasten en mensen met een huis van een miljoen maar 2%. Schandalig als je bedenkt wat er allemaal op de mensen met lage inkomens afkomt uit De Haag. Ze laten zich gijzelen door D66, maar er is wel degelijk een andere keuze. Onze deur staat altijd open."

U bent hier