h

Palestijnse vrouwen vertellen over geweldloos verzet

6 februari 2012

Palestijnse vrouwen vertellen over geweldloos verzet

Op woensdagavond 15 februari 2012 organiseren GroenLinks en de SP in Utrecht een openbare avond waarin twee Palestijnse vrouwen vertellen over hun geweldloos verzet tegen de Israëlische bezetter. Daarnaast zal Harry van Bommel, SP Tweede Kamerlid, meer inzicht geven in de huidige situatie in Israël en de Palestijnse gebieden.

Manal en Narriman Tamimi zijn twee vrouwelijke activisten uit het Palestijnse dorp Nabi Saleh. Zij organiseren geweldloze demonstraties tegen de Israëlische bezetting. Hiervoor verwierven de vrouwen internationale bekendheid, steun en aanmoedigingen vanuit de hele wereld. In februari reizen zij door Italië en Nederland om hun verhaal te vertellen: het leven onder de nu al 45 jaar durende bezetting, de bijbehorende uitzichtloosheid, armoe en het gebrek aan menselijke basisbehoefte, zoals water, medische behandeling en grip op hun eigen leven. Op woensdag 15 februari zullen zijn Utrecht aandoen om hun verhaal te vertellen.

De avond zal gedeeltelijk in het Engels en in het Nederlands zijn. Meer informatie is te vinden op http://nabisalehsolidarity.wordpress.com/. De avond wordt georganiseerd de SP en GroenLinks.

  • Datum:    Woensdag 15 februari 2012
  • Inloop:    19.30 uur
  • Tijd:        20. 00 uur - 22.00 uur
  • Plaats:    EMMA, Cremerstraat 245/247, Utrecht

Voor routebeschrijving zie www.emmacentrum.nl Toegang gratis, voertaal Engels.

U bent hier