h

Geslaagde busactie in Hoograven en Lunetten

15 april 2012

Geslaagde busactie in Hoograven en Lunetten

De SP heeft zaterdagmiddag actie gevoerd tegen de bezuinigingen op het busvervoer. Rond 13.00 uur stapten enkele tientallen SP-ers samen met bewoners uit Hoograven op lijn 1 richting de eindhalte in Lunetten. Daar werden zij begroet door een grotere groep SP-ers en Lunettenaren die klaarstonden om het wereldrecord 'busproppen' te verbeteren.

busactie - Stationsplein in Lunetten

Het startsein voor de actie werd gegeven door SP-Tweede Kamerlid Paulus Jansen. Het opheffen en inkorten van buslijnen, een lagere frequentie in daluren, gecombineerd met een tariefsverhoging van 5 % is onacceptabel, stelde hij. Zeker als je dit afzet tegen de miljoenen die extra worden vrijgemaakt voor het verbreden van de snelwegen rondom Utrecht Zuid. Meer geld voor de auto, minder voor het openbaar vervoer.

Tweede Kamerlid en Lunettenaar Paulus Jansen spreekt de mensen toe

Raadslid Michel Eggermont benadrukte hierna dat deze demonstratie nog maar het begin is. Er zullen nog meer acties volgen. De online petitie loopt ook nog steeds en heeft tot nu toe ruim 280 handtekeningen opgeleverd.

Op weg naar de recordpoging

Om 13.15 werd de recordpoging 'zo veel mogelijk passagiers in één bus' ingezet. Het Guinness Book of Records werd er niet mee gehaald, maar de actie was met een goedgevulde bus desondanks een succes. Zeker toen er bij de halte Jaarbeursplein nog een warm onthaal volgde door Emile Roemer, Harry van Bommel en een heleboel SP-ers die daar graag de regioconferentie voor wilden onderbreken.

Emile Roemer - Harry van Bommel en SP-ers op het JaarbeurspleinFoto: Anne-Marie Mineur 

Aanstaande dinsdag 17 april staan de bezuinigingen op het GVU op de agenda van de Raadsinformatieavond in het stadhuis. Kom allemaal om 21.15 naar de raadzaal als u de wethouder en gemeenteraad wil laten zien het niet eens te zijn met de plannen.

Zie ook: RTV Utrecht en DNU

U bent hier