h

SP met succes in de bres voor bewoners Kanaalweg

25 mei 2012

SP met succes in de bres voor bewoners Kanaalweg

In de gemeenteraad van 24 mei vroeg en kreeg de SP-fractie de medewerking van het college voor passende herhuisvesting van de bewoners van Kanaalweg 57. Door fouten bij werkzaamheden in opdracht van de gemeente was zware schade ontstaan aan hun woning, die ze huren van Mitros. Begin deze week vroegen ze steun bij de hulpdienst van de SP.

KAW 57Foto: Ramon Mosterd (DNU)

De twee huizen die Mitros intussen had aangeboden, waren ofwel veel kleiner dan de Kanaalweg, ofwel ongeschikt voor een van de gezinsleden, die vanwege gezondheidsproblemen woningaanpassingen nodig heeft. Er werd flinke druk uitgeoefend om de mensen toch maar te laten tekenen voor een driekamerflat in Overvecht. Deden ze dat niet, dan zou Mitros ze niet verder meer helpen.

SP-gemeenteraadslid Michel Eggermont: "Volkomen onacceptabel natuurlijk. En de gemeente zat tot gisteren met de handen over elkaar, terwijl die uiteindelijk verantwoordelijk is voor de ellende. Gelukkig heeft het college het na onze vragen nu wel opgepakt en wordt een goede oplossing gezocht. Ook Mitros blijft voor ze aan de slag."

Het is even afwachten wat er met het pand aan de Kanaalweg gebeurt. Verder onderzoek moet leren of herstel van de schade mogelijk is. Het liefst zou het gezin daar terugkeren, omdat de woning de juiste aanpassingen heeft.

Eggermont: "Het nut van de SP-hulpdienst is hiermee maar weer eens aangetoond. We kunnen zo echt iets betekenen voor de mensen."

U bent hier