h

Handen af van onze GGZ-verpleegkundigen

15 augustus 2012

Handen af van onze GGZ-verpleegkundigen

handen af van GGZ-verpleegkundigenDe SP vindt goede en veilige zorg belangrijk. Eerder dit jaar zette de SP afdeling Zeist zich al in om de onveilige situatie voor cliënten van zorginstelling Pyxis op te lossen. Maar ook voor verpleegkundigen is een veilige werkplek uiterst belangrijk. Verpleegkundigen moeten daarom bijvoorbeeld zelf kunnen beslissen over de (over-)plaatsing van een patiënt, als de veiligheid in het geding is. Dat moet niet alleen overgelaten worden aan de zorgmanagers, die vooral kijken naar 'productie' en zorgkosten.

Brekend glas, bloed, de diepe geur van angstzweet, blikken van woede en wanhoop. De klap komt voor veel verpleegkundigen in de GGZ pas als de troep is opgeruimd. Niet zeuren, agressie hoort bij je vak, zeggen ze. Er is toch nazorg? We hebben toch een actieplan 'Veilig werken in de zorg'?

Ambulanceverpleegkundigen, politiemensen en brandweermannen pikken het niet meer. Nu roepen de verpleegkundigen op om ook binnen de GGZ een streep te trekken. Het geweld tegen GGZ-verpleegkundigen moet stoppen! Zij zijn daarom een actie gestart met een plan van aanpak. Daarin kunnen zij rekenen op volledige ondersteuning van de SP in Zeist, Dordrecht en Utrecht. Wij roepen daarom iedereen op om de petitie te tekenen op:

https://petities.nl/petitie/handen-af-van-ggz-verpleegkundigen

Meer informatie over  deze actie vind je op:

http://www.handenafvanggzverpleegkundigen.nl/

U bent hier