h

SP: geen traan om verlies kandidatuur culturele hoofdstad

30 november 2012

SP: geen traan om verlies kandidatuur culturele hoofdstad

De SP laat geen traan om het verlies van Utrecht in de race om de titel culturele hoofdstad van Europa. In een tijd dat alle rek uit de begroting is en met nieuwe bezuinigingen van Rutte 2 op komst, moet alles op alles worden gezet om de basisvoorzieningen in de stad in de lucht te houden. De SP wil zo spoedig mogelijk een debat over de herbestemming van het geld dat de gemeente dacht te gaan uitgeven voor de culturele hoofdstad.

SP-fractievoorzitter Tim Schipper: "Er wordt bezuinigd op de zorg, de wijkbibliotheken, speeltuinen, het onderhoud van de openbare ruimte en noem maar op. Dan past het niet een vluchtig feestje als de culturele hoofdstad te gaan vieren voor vele miljoenen. Wie weet nog welke stad in de afgelopen jaren die titel had?"

In het debat over het vrijkomende geld mag wat de SP betreft de kleinschalige cultuur niet ontbreken, want ook daar zijn de afgelopen tijd flinke klappen gevallen. Alles stond in het teken van de nu verloren kandidatuur.

Schipper: "Er is al stevig bezuinigd en er komt heel wat nieuwe ellende aan met het afbraakbeleid van het nieuwe PvdA-VVD kabinet. Het geld voor de culturele hoofdstad kan helpen om dat nog enigszins te compenseren, ook voor de cultuur in de wijken. Eigenlijk zou het college opgelucht moeten zijn met dit nieuws. En misschien is men dat wel."

Reacties

Hear hear!

Idee; Cultuurfestival met culturele verworvenheden Mao en Honecker. Jullie hebben genoeg in de kast staan.

Heb al in twee Belgische steden (Antwerpen en Brussel) gewoond toen die culturele hoofdstad waren, en er telkens een culturele indigestie aan overgehouden. Vooral stress om al de culturele manifestaties waar je toch geen tijd voor hebt, en als het jaar voorbij is schiet er niets van over, behalve wat city-merchandising.

Utrechts Buitencentrum Oldenbroek gaat sluiten. Veel kinderen van de basisschool hebben hier veel plezier aan gehad.
Het lijkt me een goede zaak om de overgebleven miljoenen te herverdelen en dan ervoor te zorgen dat Oldenbroek kan blijven bestaan. Voor een schijntje heb je dan duizenden gelukkige Utrechtse burgers!

Ik vindt dit prima,geen culturele hooftstad.
laat utrecht maar wat extra's doen voor
onze stadsgenoten die het wel kunnen gebruiken met de kerst.dan ben je als stad goed bezig.
dan is Utrecht echt goed bezig!!

U bent hier