h

Vrijkaarten De Utrechtse Spelen voor raad ongehoord

4 februari 2013

Vrijkaarten De Utrechtse Spelen voor raad ongehoord

De SP vindt het ongehoord dat de gemeenteraad gratis kaarten krijgt aangeboden voor de voorstelling 'Mogadishu' van De Utrechtse Spelen (DUS) en wil dat het college de leiding van DUS aanspreekt over deze actie. Het theatergezelschap werd nog maar enkele maanden geleden met onder andere 2,5 ton extra gemeentelijke subsidie van de ondergang gered.

SP-fractievoorzitter Tim Schipper: "Ik wist niet wat ik zag toen ik de uitnodiging onder ogen kreeg. Als je net met gemeenschapsgeld van de financiële afgrond bent weggetrokken, dan mis je toch elke realiteitszin om nu de raad met gratis kaarten te gaan fêteren. Gewone stervelingen moeten  25 aftikken voor zo'n kaart. Een belachelijke actie."

De SP stelde al meerdere malen vragen over de vele vrijkaarten die de gemeenteraad krijgt voor voorstellingen en evenementen die door de gemeente gesubsidieerd worden.

Schipper: "We krijgen een vorstelijke raadsvergoeding. Als je als raadslid ergens naartoe wil kan je dat gewoon zelf betalen, net zoals ieder ander dat moet. Bovendien hebben we bij ons aantreden beloofd geen geschenken of gunsten aan te nemen. En terecht. Wat mij betreft worden de subsidievoorwaarden zo aangepast dat die vrijkaartenregen nou eindelijk eens stopt."

Lees hier
de schriftelijke vragen aan het college van Tim Schipper

Lees hier de uitnodiging van DUS

U bent hier