h

SP houdt actieoverleg over huurverhogingen

22 april 2013

SP houdt actieoverleg over huurverhogingen

 

Op woensdag 24 april houdt de SP in zorgcentrum Rosendael een actieoverleg met huurders en bewonerscommissies in Utrecht. Samen met hen wil de SP bespreken wat de gevolgen zijn van de huurplannen van het kabinet en wat huurders kunnen doen voor fatsoenlijk onderhoud en tegen de huurverhogingen.

PvdA en VVD willen de corporaties een jaarlijkse belasting van 1,75 miljard opleggen. Dat wordt verhaald op de huurders en gaat ten koste van onderhoud, renovatie en energiemaatregelen. In Utrecht zijn voor diverse complexen groot onderhoud en renovatie wederom jarenlang uitgesteld.

SP-fractievoorzitter Tim Schipper: "De plannen van het kabinet betekenen dat huurders tot 6,5% per jaar meer moeten gaan betalen, zonder dat ze daar een beter onderhouden of geïsoleerde woning voor terug krijgen. Maar ook de afgelopen jaren zijn de huren in Utrecht al explosief gestegen. We willen de mensen laten zien wat ze boven het hoofd hangt en met ze bespreken wat we daartegen kunnen doen."

De SP wil dat er juist geïnvesteerd wordt in onderhoud, renovatie en energiebesparende maatregelen in de sociale huursector. Dat schept werk, bespaart energie en scheelt de huurder in de portemonnee.

Het actieoverleg in zorgcentrum Rosendael (Indusdreef 5) begint om 20.00 uur. Deuren open vanaf 19.30 uur. Iedereen is welkom. Sprekers onder meer SP Tweede-kamerlid Paulus Jansen en de Utrechtse SP-fractievoorzitter Tim Schipper.

U bent hier