h

Behoud Tivoli Oudegracht voor kunst en cultuur

17 september 2013

Behoud Tivoli Oudegracht voor kunst en cultuur

Als het aan de SP ligt, blijft het pand van Tivoli Oudegracht beschikbaar als hotspot voor kunst en cultuur nadat het poppodium is vertrokken naar het muziekpaleis. Kleinschalige festivals, concerten, exposities en ateliers zouden er een plek kunnen krijgen naast de dans- en clubavonden die er nu al zijn. De SP wil dat de gemeente hier snel werk van maakt.

20130917 Tivoli_2

SP-fractievoorzitter Tim Schipper: "Iedereen kent Tivoli, het gebouw is uitermate geschikt en het heeft een onvergelijkbare sfeer. Kortom, alles is er al. Maak daar gebruik van. Bovendien kan de gemeente er ook nog een paar centen mee verdienen. Het hoeft tenslotte niet gratis."

De precieze invulling wil de SP vooral overlaten aan creatieve culturele ondernemers in de stad, zoals het Utrechts Verbond. Schipper: "Tijdens de raadsinformatieavond van 10 september hoorde ik een aantal ideeën van die kant die prima op hun plek zouden zijn in Tivoli Oudegracht. Ga met die mensen in de slag en geef de ruimte om er iets prachtigs van te maken."

Het college lijkt vooralsnog niets in het idee van de SP te zien en wil het pand verkopen. "Dat zou doodzonde zijn, een dergelijke plek krijg je nooit meer terug.", aldus Schipper.

Tivoli behouden voor cultuur? Laat het ons weten via utrecht@sp.nl

U bent hier