h

Actie SP bij feestje nieuwe huisstijl Openbaar Vervoer

22 november 2013

Actie SP bij feestje nieuwe huisstijl Openbaar Vervoer

De Utrechtse SP voerde op 21 november voor de deur van Muziekcentrum Vredenburg Leidsche Rijn actie, toen het Bestuur Regio Utrecht (BRU) een feestje vierde vanwege de nieuwe huisstijl openbaar vervoer. Alle college- en raadsleden uit de regio waren door het BRU uitgenodigd voor een hapje en een drankje. Over de balk, terwijl er zwaar is bezuinigd op de bus in stad en regio. De SP heeft in haar tegenbegroting geld opgenomen om die klappen te repareren.

De boodschap was duidelijk

SP-gemeenteraadslid Michel Eggermont: ?Ondanks meer dan 5000 handtekeningen voor de SP-campagne 1 voor OV in 2012, verdwenen bus 6 naar Hoograven, lijn 1 naar Lunetten en lijn 14 naar Lombok en Schepenbuurt. Andere lijnen in de stad werden ingekort, de dienstverlening in De Bilt en Zeist verschraald, de tarieven extra verhoogd. Nog steeds ontvangen we als SP klachten daarover. Geen feestje voor de mensen daar.?

Een autodropje van het type 'Total Loss' voor wethouder Lintmeijer

De SP wil dat de zeer gewaardeerde lijnen terugkomen in de wijken, in plaats van de servicebusjes die er nu vooral leeg rondrijden. Eggermont: ?Dat is natuurlijk niet gratis. Daarom maken we geld vrij om het te regelen. Ook in Provinciale Staten heeft de SP voorstellen gedaan om een spaarpotje te maken, zodat we meteen aan de slag kunnen als het BRU wordt opgeheven en het OV onder de Provincie komt te vallen.?

Hieronder nog een paar foto's als sfeerimpressie. Het was de bedoeling van een grijs pak dat we uit beeld zouden gaan bij de plechtigheid. Net niet helemaal gelukt...

En ook een dropje voor GroenLinks Binnen: pakken, dassen en bubbels Buiten: de SP Wat je ook doet, niet op die rode knop drukken!

U bent hier