h

College (GL-PvdA-D66) werkt aan verbreding A27

17 februari 2014

College (GL-PvdA-D66) werkt aan verbreding A27

De Utrechtse SP is verbijsterd over de verkoop van gemeentegrond langs de A27 aan Rijkswaterstaat, waar het AD op 17 februari over berichtte. Het college (GroenLinks-PvdA-D66), dat met de mond belijdt tegen de verbreding van de A27 te zijn, blijkt daar in werkelijkheid dus soepel aan mee te werken.

SP-lijsttrekker Nicole van Gemert: “Het college valt zwaar door de mand. Vorige week nog loopt GroenLinks-wethouder Lintmeijer rond te toeteren tegen de verbreding van de A27 te zijn. Intussen rolt hij met zijn collega’s de rode loper uit voor de VVD-plannetjes. Niet uit te leggen.”

Lawaaidemonstratie Lunetten 16 januari 2011

In het AD zegt GroenLinks niet te snappen waarom Rijkswaterstaat nu al de grond aankoopt, omdat de verbreding van de weg nog niet vaststaat. Van Gemert daarover: “Dat is natuurlijk de wereld op zijn kop. Als je tegen verbreding bent, dan is verkopen het laatste wat je doet. Als je niet wilt dat er ingebroken wordt, dan zet je de deur toch ook niet open?”

Wat de SP betreft wordt dit nieuws een zwaarwegend onderwerp in de verkiezingscampagne de komende weken. Te beginnen in Lunetten, waar op woensdag 19 februari een lijsttrekkersdebat plaatsvindt.

Reactie toevoegen

U bent hier