h

De Toevlucht demonstreert!

17 mei 2014

De Toevlucht demonstreert!

De SP heeft donderdag samen met Toevlucht gedemonstreerd. De Toevlucht heeft vijf maanden lang een winteropvang georganiseerd voor ongedocumenteerde mannen in Utrecht. De mannen zouden nu weer op straat komen te staan, als er door de Gemeenteraad geen oplossing zou komen. De SP laat dit niet gebeuren!

© 2014 Hans Verschoor

De groep mannen kan nergens anders in Utrecht terecht, omdat het huidige aanbod van de nachtopvang niet dekkend is. De groep op straat laten creperen is niet alleen asociaal, maar daarnaast zorgt het voor maatschappelijke problemen. Met opvang wordt rust gecreëerd voor de mannen. Daar kunnen zij rustig met deskundigen kijken naar de opties voor terugkomst of een nieuwe procedure.

Op de stadhuisbrug hadden zich meer dan 200 mensen verzameld om te laten horen dat ze het er niet mee eens waren: regel bed bad en brood voor alle mensen in Nederland!

© 2014 Hans Verschoor

SP raadslid Hilde Koelmans mocht de menigte 3 minuten toespreken en heeft een uurtje later in de Raad mondelinge vragen gesteld over deze kwestie. En niet zonder resultaat: de opvang van de circa 40 mannen die er nu verblijven wordt gegarandeerd tot september. Tot die tijd gaat de wethouderin gesprek met Toevlucht en samenwerkende instanties om te komen tot een structurele oplossing voor de langere termijn. 

Reactie toevoegen

U bent hier