h

Geef duidelijkheid over toekomst zorg

19 juni 2014

Geef duidelijkheid over toekomst zorg

Afgelopen maandag was Emile Roemer samen met de SP Utrecht op bezoek bij Stichting Boogh in Leidsche Rijn. Boogh is een van de zorginstellingen die volgend jaar te maken gaan krijgen met flinke bezuinigingen.

Boogh is een stichting waarbij gespecialiseerde activiteiten aangeboden worden voor volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel. Specialistische zorg is voor deze mensen erg belangrijk, maar dat wordt vanaf 2015 een lastige zaak. De stichting maakt zich grote zorgen over de bezuinigingen die eraan zitten te komen. Volgend jaar wordt er veel zorg overgeheveld naar gemeenten en dat betekent dat er mogelijk grote veranderingen aankomen voor de cliënten. Zij voelen zich daarom in de steek gelaten. Zoals een van de medewerkers het verwoordde: ‘De kans dat je een prijs in de loterij wint is vele male kleiner dan de kans dat je een hersenbeschadiging oploopt. Toch doet bijna iedereen mee aan zo’n spelletje en is er weinig aandacht voor hersenletsel’.

De SP wilde de medewerkers en cliënten niet alleen een hart onder de riem steken, maar ook uit eerste hand horen en zien welk effect de werkwijze van Boogh heeft.  ‘Dat ik hier bij Boogh terecht kan helpt me niet alleen te leren omgaan met mijn beperkingen, maar leert me ook te zien wat ik nog wél kan’ aldus een van de cliënten.

Gisteren heeft SP-raadslid Hilde Koelmans opheldering gevraagd omtrent de bezuinigingen op de specialistische zorg. WethouderJongerius kon deze opheldering niet geven, dus de SP komt hier op terug tijdens de aankomende raadsvergadering over de Voorjaarnota van 3 juli.

Reactie toevoegen

U bent hier