h

Verplicht verhuizen? Ik dacht het niet!

4 juni 2014

Verplicht verhuizen? Ik dacht het niet!

SP Utrecht is de laatste weken actief aan de slag gegaan met de landelijke SP-kaartenactie tegen de sluiting van de verzorgingshuizen en de grote bezuinigingen op de zorg. In de winkelcentra De Gaard en Smaragdplein en op het bevrijdingsfestival zijn al honderden getekende kaarten verzameld.

Het kabinet wil enorm bezuinigingen op de zorg waardoor 800 van de 1300 verzorgingshuizen in Nederland moeten sluiten. De bewoners worden gedwongen te verhuizen. Of ze komen het verzorgingshuis niet meer in. Ouderen worden verplicht langer thuis te blijven wonen terwijl zij die geborgenheid juist nodig hebben. In Utrecht is nu al de sluiting aangekondigd van de verzorgingshuizen Tuindorp- Oost, De Lichtkring en Tolsteeg. Hun deuren zullen gaan sluiten, terwijl er fors op de thuiszorg wordt bezuinigd. Duizenden zorgmedewerkers verliezen hun baan.

Dit is een onmenselijke behandeling van deze ouderen. De SP zegt daarom nee tegen de gedwongen verhuizingen en afbraak van de ouderenzorg. Ouderen verdienen beter! Samen met “Wij zijn de zorg Utrecht” en de vakbonden voeren wij actie voor goede kwaliteit van de zorg en tegen de afbraak.

Steun het verzet, zet uw handtekening. Teken de petitie via de ansichtkaart of op www.sp.nl/zorg/verzorgingshuizen! Help ook  mee met de kaartenactie. voor meer informatie: Gonnie Oosterbaan (gonnie.oosterbaan@wxs.nl of 030-2517631 / 06-51112567)

Reactie toevoegen

U bent hier