h

Steun SP voor campagne De Bundeling en HSWB voor betaalbare sociale huur

23 juli 2014

Steun SP voor campagne De Bundeling en HSWB voor betaalbare sociale huur

De explosief gestegen huren van de afgelopen jaren hebben steeds meer huurders in de problemen gebracht. Een groeiend aantal van hen kan de woonlasten niet meer opbrengen. Velen zakken door de armoedegrens, het aantal huisuitzettingen stijgt.

Tegelijkertijd daalt het aantal betaalbare huurwoningen snel: een flink deel van het corporatiebezit is verkocht of gaat de verkoop in, een ander deel schiet vanwege de forse huurstijgingen door de liberalisatiegrens en belandt in de vrije sector. Voor mensen met een laag inkomen is de sociale huurmarkt zo goed als onbereikbaar geworden. Bovendien staat de kwaliteit van de huurvoorraad onder druk door uitgestelde en afgeblazen renovatie- en onderhoudsprojecten.

Het Waarborgfonds Sociale Woningbouw verwacht dat mede door nieuwe kabinetsmaatregelen de huren tot 2018 met nog 23 % verder zullen stijgen. Ook de Woonbond heeft de noodklok geluid.

Utrechtse huurders vinden dat het zo niet langer kan en zijn in actie gekomen.  

Bewonersplatform De Bundeling en bewonerscommissies uit Lombok, verenigd in Houd Sociale Woningbouw Betaalbaar (HSWB) hebben de handen ineengeslagen en een manifest opgesteld. Zij doen daarin een dringend beroep op de corporaties en de gemeente Utrecht om snel tegenmaatregelen te nemen.

De SP staat volledig achter de campagne van De Bundeling en HSBW én hun oproep aan alle Utrechtse huurders, bewonersorganisaties en ondersteuners om dit manifest te tekenen.

Het manifest wordt in september aan de gemeente Utrecht aangeboden.

 

LEES    HIER HET MANIFEST

TEKEN HIER HET MANIFEST

DEEL    HIER VIA FACEBOOK  

 

logo: HSWB

Reactie toevoegen

U bent hier