h

Parkeren bij Rokade? Haal je auto leeg!

14 augustus 2014

Parkeren bij Rokade? Haal je auto leeg!

Er vinden steeds meer auto-inbraken plaats rondom winkelcentrum Rokade in Zuilen, volgens de meldingen die de SP Utrecht de laatste weken binnen heeft gekregen. Naar aanleiding van deze meldingen is de SP  afgelopen week naar het winkelcentrum gegaan om te vragen hoe de bezoekers de veiligheid in hun wijk ervaren.

Over het algemeen zijn de bezoekers van Rokade, allemaal omwonenden, best tevreden over hun wijk. Als zij hun wijk een rapportcijfer moeten geven, komt dat gemiddeld uit op een 7. Maar, dat er de laatste tijd veel auto-inbraken worden gepleegd, dat komt een ruime meerderheid van de ondervraagden bekend voor. Ze hebben het zelf meegemaakt of kennen iemand wie het recent is overkomen. Ook ligt er vaak glas op de stoepen voor het winkelcentrum, wat een duidelijk signaal is dat er weer een inbraak is gepleegd.

“Er zijn wel vaker opstootjes bij de Rokade, dan is de politie altijd snel ter plaatste. Maar voor een auto-inbraak komen ze niet meer”, aldus een van de omwonenden. Op de vraag of meer politie een oplossing kan zijn, zijn de meningen verdeeld. Veel omwonenden geven aan dat de politie al veel surveilleert, zowel in politiewagens als in burger. Of zoals een van de bewoners zegt: “Veel meer politie kan ook juist voor een gevoel van onveiligheid zorgen”. Wel geven alle ondervraagden aan dat ze het fijn zouden vinden als de politie alle meldingen serieus neemt, dus ook een ‘gewone’ auto-inbraak. Wat de beste manier is om auto-inbraken te voorkomen? “Geen spullen in de auto laten liggen, ook niet als je alleen even een boodschap gaat doen”, luidt het advies.

Woont u ook in de buurt van winkelcentrum Rokade en wilt u uw ervaring met ons delen? Neem dan contact met ons op via utrecht@sp.nl

Foto: Flickr.com / Bekathwia (Creative Commons)

Reactie toevoegen

U bent hier