h

SP: Voorkom choas bij overnames in de zorg

25 september 2014

SP: Voorkom choas bij overnames in de zorg

Het Algemeen Dagblad berichtte vandaag over de chaos die is ontstaan bij de overname van Careyn en Aveant door thuiszorgaanbieder T-zorg. SP-lid Gonnie Oosterbaan (tevens woordvoerder van platform Wij Zijn De Thuizorg): “T-zorg heeft de medewerkers opgeroepen om voorlopig vooral maar hetzelfde werk te blijven doen als ze deden, maar medewerkers zonder vaste cliënten hebben nu geen werk. En cliënten waarbij iets is veranderd, zitten zonder thuishulp.”

2015 wordt een jaar vol veranderingen in de zorg, zo ook in de thuiszorg. Door deze recente slechte ervaring met de overname door T-zorg, wordt bepaald geen vertrouwen gewekt voor de toekomst. SP raadslid Nicole van Gemert: “Ook bij de nieuw in te richten buurtteams is dit een zeer groot risico. Medewerkers en cliënten zullen moeten overgaan naar een nieuwe organisatie en het tijdsbestek dat hiervoor is ingeruimd is zeer kort. Bij de raadsbehandeling volgende week zal ik met een motie komen om de overgang van medewerkers en cliënten naar de buurtteams zo goed mogelijk te laten verlopen.”

Reactie toevoegen

U bent hier