h

Utrechters verzetten zich tegen sluiting verzorgingshuizen

1 september 2014

Utrechters verzetten zich tegen sluiting verzorgingshuizen

De SP-kraam aan de Oudegracht stond zaterdag opnieuw in het teken van de actie "Verhuizen? Ik dacht het niet!". Ondanks het druilerige weer zetten vele betrokken en verontwaardigde Utrechters hun handtekening voor goede zorg en dus tegen de manier waarop deze regering omgaat met de zorg voor onze ouderen. Vanwege de bezuinigingen worden ouderen in verzorgingshuizen gedwongen om te verhuizen. Of ze komen het verzorgingshuis helemaal niet meer in, terwijl tegelijkertijd ook weer fors op de thuiszorg wordt bezuinigd. Overal in het land zijn al ontslagen aangekondigd in de huishoudelijke zorg.

De afgelopen maanden heeft de SP Utrecht overal in de stad in winkelcentra en bij wijkmarkten duizenden handtekeningen opgehaald. Deze week kan de petitie ook digitaal getekend worden.

Dinsdag 9 september zal de SP de verzamelde handtekeningen tegen het sluiten van de verzorgingshuizen aanbieden aan staatssecretaris Van Rijn. Maar ook daarna stopt de actie niet. De SP zal zich actief blijven verzetten tegen alle mensonterende maatregelen die dit kabinet denkt te kunnen nemen in de zorg. SP-Kamerlid Renske Leijten Leijten toonde onlangs aan: langdurige zorg is wel degelijk betaalbaar en kan eerlijker.

Reactie toevoegen

U bent hier