h

29 oktober: Avond over de zorg in 2015

20 oktober 2014

29 oktober: Avond over de zorg in 2015

De actiegroep ‘Wij zijn de ThuisZorg!’ Utrecht van Abvakabo FNV organiseert op woensdag 29 oktober in de Nicolaas-Monicakerk een avond over de zorg in Utrecht.

Hoe brengt de gemeente de nieuwe zorgtaken vanaf 1 januari 2015 in praktijk? Welke problemen liggen door de enorme bezuinigingen op de loer? Krijgen kwetsbare ouderen nog wel de hulp die ze nodig hebben? En wat betekent dit voor de zorgmedewerkers?

Renske Leijten is één van de sprekers 
Foto: SP.nl

  • SP-Tweede Kamerlid Renske Leijten vertelt over de nieuwe zorgwetten, de onnodige bezuinigingsslag en over het alternatief van de SP.
  • Wethouder Margriet Jongerius zal de gemeentelijke aanpak bespreken.
  • Ruud Kuin, Abvakabo-bestuurslid envice-voorzitter van het FNV, licht de strijd van zorgmedewerkers en vakbond tegen de afbraak van de zorg toe. Daarbij komt ook de campagne Red De Zorg! aan bod.

Ook zullen vertegenwoordigers van cliënten en zorgmedewerkers aan het woord komen.

Daarop is er volop ruimte voor een discussie met de zaal.

In het bijzonder is er aandacht voor de gevolgen van het nieuwe beleid voor de huishoudelijke zorg, de dagbesteding en mantelzorgers. De gemeente is druk bezig met herindicaties voor de huishoudelijke zorg: bijna alle cliënten krijgen straks nog maar maximaal 1,5 uur per week. Alleen een kleine groep krijgt extra hulp. De vraag is of kwetsbare ouderen straks nog wel de hulp krijgen die ze nodig hebben. En wat betekent dit voor de zorgmedewerkers?

Het muzikale intermezzo wordt verzorgd door het duo Chris Baerveldt en Els van Dam met een toepasselijk lied.

WANNEER?

Woensdagavond 29 oktober 2014,
19.30 - 22.00 uur - inloop vanaf 19.00

WAAR?

Nicolaas-Monicakerk,
Boerhaaveplein 199, 3552 CT, Utrecht

MEER INFORMATIE?

Gonnie Oosterbaan: 030-2517631 of 06-51112567 / gonnie.oosterbaan@wxs.nl

Reactie toevoegen

U bent hier