h

Bieb op Neude: Alleen met realistisch plan

6 november 2014

Bieb op Neude: Alleen met realistisch plan

Vanmiddag werden bijna 14.000 handtekeningen aangeboden aan wethouder Kreijkamp voor het plan om de Centrale Bibliotheek in het voormalig postkantoor op de Neude te gaan vestigen. De SP vindt dit een mooi initiatief. SP-raadslid Vincent Wijlhuizen:“’Bieb op de Neude’ heeft in korte tijd een indrukwekkend aantal handtekeningen opgehaald. We hopen dan ook dat de bibliotheek, in samenspraak met de gemeente, snel met een realistisch plan komt."

Naast de verhuizing van de bibliotheek zijn er nog meer plannen in omloop voor een grote en moderne bieb. Onder andere de renovatie van de huidige locatie aan de Oudegracht en verhuizing naar het oude pand van de Kamer van Koophandel. Tot nu toe vallen de plannen die de bibliotheek zelf presenteert voor verhuizing naar de Neude ver buiten het door de gemeenteraad vastgestelde budget. "Ook de SP is voor een moderne bieb in het hart van de stad. Als er een plan ligt dat toekomstbestendig is en binnen het vastgestelde budget blijft, dan gaan wij dat plan zeker steunen." aldus Wijlhuizen.  "Natuurlijk kunnen we als SP niet instemmen met een plan dat miljoenen euro's extra gaat kosten. Zeker niet als de kosten daarvan neergelegd worden bij de gemeente Utrecht, en dus bij de inwoners van de stad."

Reacties

Zolang "het postkantoor" in handen is van 'het onroerend goed' zal daarmee geld verdiend moeten worden. Verzin daar maar eens plannen voor (moeten ze zelf doen...). Als het gebouw van de stad zou zijn, zijn er heel veel mooie dingen te verzinnen (zelfs met een sluitende begroting) UCK, HKU, muziekschool, Bieb, versmarkt (succes in R'dam), theater. home voor het Nederlands Filmfestival (scheelt een dure tent op de Neude), kerst/ jaarmarkt, stadsmuseum, hotel, horeca, winkels (als het mag van Corio), ad hoc tentoonstellingen, manifestaties, festivals, postmuseum, gamers, audiovisueel..., etc.etc. (en verdient de gemeente zijn investering in 20 jaar weer terug). Zoiets?

Reactie toevoegen

U bent hier